Google'dan istenmeyen cache sayfalarını nasıl silersiniz?

Google'un "cache" sayfaları sizin de derdiniz olabilir. Sitenizde yayınladığınız bir sayfa güncelliğini yitirmiş olabilir, içerik değiştirilmiş olabilir veya üyeniz google'da yer almaktan hoşnut olmayabilir. Siz kendi veri tabanlarınızdan bu sayfaları kaldırsanız dahi google bu syafayı bir kere cache'ine koyduysa uzun bir süre sıkıntı yaşanabilir. Cache sayfaları dışında eğer sitenizde bir sayfa yayından kalktıysa buna rağmen halen google arama sayfalarında bu sayfa çıkıyorsa sorun yaratıyor olabilir. Bu sorunu google webmaster sayfalarından çözebilirsiniz. Nasıl mı?

1. Google Wemasters Tools sayfasına girin
2. İnternet sayfanızı ekleyin
3. Sayfanızı google'in verdiği kod veya diğer yönetmlerle doğrulayın
4. İlgili sayfanızın menüsüne girin, sol tarafta overview ile başlayan menünün sonunda "tools" kısmını göreceksiniz
5. Tools altında Remove URLs seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği kullanarak isterseniz cache'i sayfayı isterseniz sayfanın aslını isterseniz sitenizi google arama motorundan kaldırabilirsiniz.

Google siz isteğinizi ilettikten sonra kaldırmak istediğiniz sayfaları sıraya almakta, eğer kurallarına uygun şekilde ise siteden kaldırıyor. Bekleme zamanları konusunda "faq" sayfasında uzun süreler belirtsede google arama sonuçlarından kaldırması saatler sürüyor. Üzerinizden epey yükü kaldırabilir. Özellikle amatör kullanıcı ve üyelerin başınızı sürekli ağrıtmasını engelleyebilir.

Google webmasters tools sayfası

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şimdi başlayın.

Hepsiburada.com nasıl kuruldu?

Youtube, Google ve Flickr'a yasak gelecek mi?