Merve'yi kim tavlayacak?


Geçen hafta Botego kurucusu sevgili Ekim ekibiyle beraber öğle yemeğine davet etti. Çok eğlenceli ve verimli bir toplantı yapmış olduk. Botego Türkiye'nin yeni şirketlerinden İngilizce deyimi ile "startup" larından. Ekip küçük çok zeki.

Botego internet sitelerinde sorulan sorulara standart hazır cevaplar veren akıllı olmaya doğru giden "bot" üreten bir teknoloji şirketi.

Şirketler için verimlilik kazandıracak bir teknoloji. Okuyucuların sıklıkla sordukları soruları karşılarında bir kişi varmış gibi yanıtlayan bir "bot" şirketlere inanılmaz faydalı olacaktır. Sorulan soruların % 80 genellikle aynıdır ve sık sorulan sorular arasında cevapları vardır. Ancak kimse bunları okumaz, okumamakta haklıdırlar. Çünkü kendi sorunlarına cevap bulmak için onlarca soruyu ve cevabı okumalarını beklemek hatadır. İşte Botego'nun ürettiği "bot" müşterilerin sorularına akıllıya yakın cevaplar veriyor. Tabi siz ilk önce bu bot'a soruları ve cevapları öğretiyorsunuz.

Bence, Botego konusuna odaklanmaya devam etmeliler. Yaptıklarını gösteren ve anlatan Merve'yi Tavla projesinin dışında yapacakları her içerik projesi onlarının zamanını alacak odaklanmalarını engelleyecektir. Bunun yerine satış ve pazarlamaya önem vermeliler. Diğer internet sitelerinin botlarını sitelerine yerleştirecek "widget" lar koymalarını sağlayacak alt yapıya önem vermeliler.

Yorumlar

Ekim Nazım Kaya dedi ki…
Sevgili Burak, bizimle çok faydalı fikirlerini paylaştığın için teşekkürler, vizyonunun ne denli geniş olduğunu ben biliyordum, ekibimiz de görmüş oldu. Bu yazı için de teşekkürler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şimdi başlayın.

Hepsiburada.com nasıl kuruldu?

Youtube, Google ve Flickr'a yasak gelecek mi?