Cember.net satıldı mı?

Türkiye'de internet kullanımı artması ve gelir modeli olan projelerin gözle görünür bir şekilde büyümesinden bu yana, yani son 2-3 yıldır yabancı yatırımcıların gözleri Türkiye'deki İnternet şirketlerinde. Biletix, Mynet, Gittigidiyor yabancıların yatırım yaptıkları şirketler olarak sayılabilir, ancak basında henüz duyulmamış hatta hiç bilmediğimiz bazı görüşmeler yapılıyor ve yapıldı.

Avrupalı İnternet risk sermaye şirketlerinin bir kısmı Türkiye'den İnternet şirketleri almak için yıllardır ülkemizdeler. "Araba.com" basında çok duyulmamış olsa bile Türkiye'de bir başarı öyküsüdür. Her ne kadar Doğanonline arabam.com ve Borusan Otomax.com'la piyasada yaygın duyunurluk yapsada piyasanın lideri sessiz sakin Araba.com'dur. Araba.com tüm alıcı ve satıcıları bir arada buluşturan büyük bir elektronik ticaret platformudur. Küçük girişim 2003'lerden bu yana bir çok rakibini geride bırakmıştır. Hürriyet seri ilanlarda fiziksel dünyanın lideri olmasına rağmen bu alanda İnternet'te çok geç girişimde bulunmuş ve pazar payını kaptırmıştır. "Araba.com" şimdiye kadar İnternet'te doğru stratejiler izlemiş ve tüm kaynaklarını İnternet üzerinde başarılı olmak üzere harcamıştır. Sahibinden, Gittigidiyor, Arabam.com, Otomax.com ve Hurriyetoto.com gibi güçlü rakiplerinin arasında pazar lideri durumundadır. Durum böyle olunca yabancı ve yerli yatırımcıların gözü "Araba.com" üzerindedir. Aldığım duyumlar yabancı internet risk sermaye şirketleri ile görüşmeler sürmektedir.

Diğer bir öykü Cember.net'tir. Acaba Cember.net "chember.com" olsa daha iyi bir marka mı olurdu? Sevgili Çağlar'ın öyküsünü gelecek yazılarda anlatmak istiyorum, cember.net'i kurarken aklındaki ilk isimlerden bir tanesi chember.com'du. Bence cember.net daha iyi isimdir. Facebook'un dünyada estirdiği fırtınanın arkasında cember.net Türkiye'de iş piyasasının buluştuğu ortam olmasını son iki yılda gerçekleştirdi. Dünyadaki bir çok benzeri modeli ülkemizde başarı ile uyguladı bakalım opensocial'a onlar nasıl cevap verecekler. Linkedin.com opensocial'da yerini alıyor. Aslında bu stratejileri önümüzdeki dönemde cember.net kendisine mutlaka soracaktır. Belkide Avrupalı yabancı bir ortağı olacak ve yabancı ortak ile opensocial.com konusunda stratejiler geliştiriceklerdir. Cember.net'te Avrupa'lı risk sermaye şirketlerinin görüştüğünü duyduğum şirketlerden bir tanesidir. Yakın zamanda resmi açıklama geldiğinde sonucu hep beraber detaylı öğreniriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şimdi başlayın.

Hepsiburada.com nasıl kuruldu?

Dünyanın gördüğü en büyük başarı, önce bir hayaldi. En büyük çınar bir tohumdu, en büyük kuş bir yumurtada gizliydi. Allen