Kümesteki Kartal Neden Uçamaz



Nevzat, Amerika'daki yüksek lisans eğitimini yarıda bırakıp Türkiye'ye döndüğünde, kendisine gelecek vaadeden bankadaki işinden ayrılan Melih'le birlikte risk dolu bu projeye atıldı. Cem de diğer işlerini bırakıp teklif edilen ortaklığı kabul etti. Kendilerini bekleyen zor günleri hiç bilmiyorlardı. Ufak bir adımla yemeksepeti.com'un uzun yolculuğuna başladılar.

Burak ve Serkan, üniversite hayatları boyunca aldıkları eğitimi düşünmeyip mimarlık yapmaktan vazgeçtiler. Kurulu düzenlerini bozdular. Evden çalıştılar. Sıkıntı çektiler. Birlikte gittigidiyor.com adındaki hayallerinin peşine düştüler.

Halil, internette kolay hatırlanmak ve ilerde marka olabilmek amacıyla bebek.com ismini satın aldı. Alan adlarını alabilmek için evini sattı. Bu sırada ekonomik krizle mücadele etti. Küçük şirketini kurduğunda elinde maddi hiçbir şey kalmamıştı. Çevresindeki herkes ona farklı gözle bakmaya başlamıştı. Bir çok kimse hayallerine ve yapacaklarına inanmıyordu.

Onları bu yoldan çevirmeye çalıştılar, şevklerini kırdılar. Fikirlerini anlattıklarında çok bükük dukaklar gördüler. Aynı denizde yolculuk yapıyorlardı. Birbirlerini tanımıyorlardı ama hepsinin ortak özellikleri vardı. Aşıktılar, odaklanmışlardı, büyük dalgaları aşmayı, fırtınalarla savaşmayı ve en sonunda hayallerine ulaşacakları limanı düşündükleri için bu denizde yolculuğa başlamışlardı.

Yazarın notu: Türkiye girişimciler ülkesi. İnternet üzerinde bir çok genç kendi şirketlerini kurdu. Henüz hiç bir dergi kapağında çıkamış olabilirler ama ekonomiye katma değer kazandırmaya istihdam yaratmaya devam ediyorlar. Bu şirketler küçük bir hayal ile başladı. Uzun süredir Türkiye'de yakından takip ettiğim bu heyecanlı serüvenleri bir araya getirdim. Gelecek hafta kitapçılardan satın alabilirsiniz. İdeefixe'den ön sipariş vermek için tıklayabilirsiniz

Yorumlar

salaksavar dedi ki…
burak abi kitabını okudum, bişey söylicem kızma ama türkçenizde belirli bir körelme var, yabancı diliniz türkçe olmaya başlamış gibi sanki, biraz daha türkçe pratik biraz daha emek siz bu işin üstesinden geleceksiniz, güvenimiz tamdır, devamını da bekleriz efendim, blogunuz güncellenmiyor epeydir?

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şimdi başlayın.

Hepsiburada.com nasıl kuruldu?

Youtube, Google ve Flickr'a yasak gelecek mi?