Internet üzerinde iş yapmak 1999 ve 2000’de o kadar çekici idi ki bir çoğunuz o zamanlar girişimciliğiniz üzerine kahve odalarında, öğle yemeğinde veya asansörlerde bu sohbeti muhakkak yapmışsınızdır veya kulak misafiri olmuşsunuzdur.


- Eee ne diyorsun bu fikire? Internet üzerinden bunu yapabiliriz
- Evet gerçekten çok ilginç. Yapalım ama nasıl?
- Kurarız hemen bir site çalışırsa bu bankacılığı da bırakır şirkete geçeriz.
- İşte bir “şirket” tamam hadi...
- Ne zaman açıyoruz, sitenin adı ne olacak?


Gazetelerde, dergilerde, kitaplarda yer alan başarılı Amerikan şirketlerinin hikayelerini okuyup siz de kendi işinizi kurmayı düşündünüz mü? İnternet üzerinde çalışacağını düşündüğünüz bir fikriniz var mı? Peki nasıl başlayacağınızı neler yapacağınızı biliyor musunuz? Yurtdışında yaşanan başarı öykülerini bire bir Türkiye’nin şartlarına oturtmak o kadar zor ki, hayalini kurmak bile imkansız hale geliyor.

Internet üzerinde bir iş yapacaksınız. Çok kolay gözüküyor değil mi? Bir site açınca işin biteceği sanılabilir ancak yukardaki grafik bize tüm durumu özetliyor. Sürecin ne kadar karmaşık yapıda olduğu açıkça grafikte gösterilmiş.

İş ürünü satmakla bitmiyor bir de bunun operasyon kısmı var. Operasyonu düzgün planlayamıyorsanız müşteri memnuniyetinizin kısa sürede düşeceğini kendiniz görebileceksiniz. Bunun yanı sıra elektronik ticaret mağazasının yönetimide düşünülenden zor olacağı başka bir gerçek.

Sevgili Ali Saydam'ın "Algılama Yönetimi" kitabını okuyorum. Teorik kısımları hariç her bölümünü beğendim size şiddetle okumanızı öneririm.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şimdi başlayın.

Hepsiburada.com nasıl kuruldu?

Youtube, Google ve Flickr'a yasak gelecek mi?